Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

V tovornjaku našli pet ilegalcev

Zaseženi ilegalci PU Murska Sobota
Tunizijec hotel pet ilegalnih prebežnikov prepeljati iz Madžarske v Italijo. Vendar pa se je njihova pot končala v Murski Soboti.

Pred štirimi dnevi so policisti na avtocestnem počivališču v bližini Murske Sobote zaustavili tovornjak, na katerem so bile nameščene italijanske registrske tablice. Tovornjak je vozil 39-letni državljan Tunizije.

Skrivali so se v tovornem delu

V tovornem delu tovornjaka so policisti odkrili pet neznanih moških, ki pri sebi niso imeli nobenih dokumentov. Brez dokumentov je bil tudi moški, ki se je kot sopotnik vozil v kabini tovornega avtomobila.

Policisti so ugotovili, da je voznik tovornjaka tri državljane Libije, državljana Maroka in Sirije naložil na Madžarskem. Plačali so mu, da bi jih prepeljal v Italijo.

Policisti so voznika s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor, vseh pet ilegalnih prebežnikov pa je zaprosilo za azil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.