Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

V trčenju avtobusov umrla deklica

V trčenju je umrla deklica, ki je danes praznovala rojstni dan. Žurnal24 main
V trčenju avtobusov na cesti Merošina - Niš je umrla trinajstletna deklica, dvanajst otrok in dva učitelja pa so bili ranjeni.

Pri vasi Belajnac sta trčila dva avtobusa, ki sta učence šestega razreda osnovne šole iz Prokuplja peljala na izlet, je sporočila niška policija. V trku je umrla trinajstletna deklica, težje ranjeni so trije učenci in ena učiteljica, devet učencev in dva učitelja pa lažje. Reševalci so jih prepeljali v bolnišnice v Niš in Prokuplje. Nesreča se je zgodila ob sedmi uri zjutraj, promet pa je na tem odseku normalno stekel tri ure in pol kasneje.

Po poročanju spletnega portala B92 je pokojna deklica danes imela rojstni dan. Ko je prišla k vozniku, da bi mu ponudila bonbone, se je ta obrnil, da bi ji čestital, pri tem pa je njihov avtobus zaradi premajhne varnostne razdalje trčil v avtobus pred seboj.

Preiskovalna sodnica Ivana Niketić je potrdila, da so bili v nesreči soudeleženi trije avtobusi, a se je tretjemu po trku uspelo obdržati na cesti. Voznika, ki naj bi bil odgovoren za trčenje, je sodnica že zaslišala in zanj odredila do mesec dni pripora, odredila pa je tudi obdukcijo in izredni tehnični pregled avtobusa.

Srbski predsednik Boris Tadič je družini pokojne deklice že poslal telegram. Po dogodku pa je zahteval, da se čim prej sprejme zakon o varnosti v cestnem prometu, ki je v parlamentarni proceduri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.