Slovenija > Črna kronika
74 ogledov

V Trebnjem velik požar

požar, trebnje
1/5
PGD Trebnje
V gašenju garaž večstanovanjskega kompleksa v Trebnjem je sodelovalo 57 gasilcev.

Malo čez polnoč so v garažah večstanovanjskega kompleksa Levji dvori, ki se nahaja na Rimski cesti v Trebnjem, zagorela osebna vozila. Ogenj je popolnoma uničil 16 avtomobilov, več vozil pa je delno ali močno poškodovanih.

Požar je poškodoval tudi več stanovanj in fasado, popokala so tudi stekla. Gasilci PGD Trebnje, Lukovek, Občine, Ponikve, Račje selo, Velika Loka in Vrhtrebnje so, potem ko so požar pogasili, pregledali in prezračili objekt ter iz stanovanj na varno umaknili okoli 70 oseb. Dve osebi sta bili pri tem lažje poškodovani. Oskrbeli so ju v zdravstvenem domu.

Premoženjska škoda še ni ocenjena, nedvomno pa bo velika, so sporočili s PU Novo mesto in dodali, da se je nekaj prebivalcev lahko takoj vrnilo v stanovanja, ostali pa so prenočili pri sorodnikih in znancih.

Gasilsko stražo še vedno izvajajo gasilci PGD Trebnje. V gašenju požara je sicer sodelovalo 57 gasilcev.

Novomeški kriminalisti, kriminalistični tehniki in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija so takoj, ko so razmere dopuščale, pričeli z ogledom kraja požara. V tem trenutku vzrok za nastanek požara še ni znan. Po zaključeni preiskavi bodo kriminalisti o ugotovitvah in vzroku požara seznanili pristojno tožilstvo.

 

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 22:07 05.oktober 2014.

    Kdo ni plačal.