Slovenija > Črna kronika
43 ogledov

V trgovskem centru se je zrušila streha

streha zrušitev Youtube
Najmanj štiri osebe so ranjene v zurušitvi strehe nakupovalnega centra v kanadskem mestu Elliot Lake.

Streha dvonadstropnega trgovskega centra Algro je bila sicer namenjena parkiranju vozil. Zrušila pa se je okoli druge ure popoldne, ko je bilo trgovsko središče polno kupcev. Ena izmed prič je za CBC News dejala, da so avtomobili dobesedno popadali v samo središče centra.

"Lahko ste videli streho z avtomobili, kako visijo znotraj centra," je dejal eden izmed tamkajšnjih zaposlenih Joe Drazil. Župan mesta Elliot Lake Rick Hamilton je za omenjeno televizijsko postajo povedal, da so bile štiri osebe odpeljane v bolnišnico. Predstavnik gasilcev pa je za Reuters dejal, da reševalne ekipe še vedno iščejo morebitne ponesrečence.

Po besedah vodje centra Rhonde Bear so lansko leto prenovili streho centra, a pri tem niso opravili "nobenih večjih gradbenih posegov" na delu, kjer je prišlo do zrušenja. Prav tako je dejala, da je lastnik centra, trgovsko podjetje Eastwood Mall Inc., takrat naročil statični pregled stavbe, a slednji ni ugotovil večjih nepravilnosti.

CBC News medtem omenja poročanje lokalnega časnika Elliot Lake Standard, da je streha zamakala že več let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.