Slovenija > Črna kronika
4476 ogledov

Prišel na Hrvaško na dopust in okradel Slovence

hrvaška policija
Hrvaški kriminalisti so uspeli razvozlati, kdo stoji za krajami, katerih žrtve so bili slovenski državljani.

Pred dnevi smo poročali, da je bilo več slovenskih državljanov na območju Umaga žrtev kaznivih dejanj. Neznanci so jim ukradli dva avtomobila, štiri kolesa, denarnice, ure, mobilne telefone, prenosnike, fotoaparate in nahrbtnik. Hrvaškim kriminalistom je uspelo rešiti primer in prijeti predrznega tatu. 

Na območju Umaga so prijeli 51-letnega poljskega državljana, ki ga sumijo enajstih kaznivih dejanj tatvine. Poljaka, ki je počitnice na Hrvaškem izkoristil za tatvine, so prijeli v sredo zgodaj zjutraj, ko je poskusil vdreti v apartma v umaškem naselju Bašanija. Po prijetju so ugotovili, da je odgovoren za še deset kaznivih dejanj, je danes objavila policijska uprava hrvaške Istre na svoji spletni strani.

Osumljenec je od konca prejšnjega tedna v Bašaniji in Zambratiji pri Umagu vdrl v več počitniških hiš, iz katerih je ukradel denarnice, ure in mobitel, pa tudi avtomobilske ključe. Odpeljal je vozili volkswagen tiguan in touran s slovenskimi registracijami. Slovenska lastnika je oškodoval za več sto tisoč kun (več deset tisoč evrov).

Za več deset tisoč kun (več sto evrov) je oškodoval tudi dva slovenska državljana, ko je vlomil v počitniško hišo in ukradel štiri kolesa, od tega tri električna. Odtujil je tudi njun nahrbtnik, v katerem so bili dokumenti in oprema za plažo.

Med oškodovanci, ki so bili na območju Umaga, je še več slovenskih državljanov, ki so v preteklih dneh ostali brez mobitelov, ur, fotoaparatov, prenosnikov in denarja, so še zapisali. Kot so dodali, je 51-letnik odtujil tudi avtomobil polo puljske registracije ter oropal apartma, v katerem je bil eden njegovih rojakov.

Policisti so vsem trem lastnikom vrnili avtomobile, osumljenca pa so prepeljali v puljski pripor, so še zapisali.

Hrvaška policija Svet Slovenci na Hrvaškem tarča tatov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.