Slovenija > Črna kronika
2710 ogledov

V več avtomobilov vlomili z naviranjem vrat

Kraja avtomobila
Bodite pazljivi na počivališčih, tatovi kradejo kot srake.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali več prijav vlomov v vozila na počivališču Jeprca pri Medvodah. "Vlomi v najmanj pet vozil so bili izvršeni z naviranjem vrat, kazniva dejanja pa so bila izvršena včeraj ponoči," razlaga Bojan Kos iz PU Kranj. "Predmeti, gre za denar, bančne kartice in darila, so bili odtujeni iz štirih vozil."

Storilec je v svojih dejanjih izkoristil nepozornost lastnikov vozil in njihovo osredotočenost na praznovanje ter večje število parkiranjih vozil, v katere je tudi vlomil. "Vrednih stvari ne puščajte v vozilu, ki je lahko tarča za tatove," opozarja Kos. "V vozila je namreč lahko vlomljeno v zgolj nekaj sekundah, povzročena škoda pa velikokrat presega tudi vrednost odtujene stvari." 

Tatovi najpogosteje odtujijo denar, kartice, torbice, nahrbtnike, računalniško opremo, telefone in podobne manjše vredne predmete.

Kradli tudi na Jesenicah

Jeseniški policisti pa so včeraj na avtocestnem počivališču obravnavali dve tatvini torbic iz avtodomov. "V vsaj enem primeru je bil avtodom odklenjen," pojasnjuje Kos. "Oškodovanci so tujci."

V še enem primeru tatvine na počivališču je bil iz priklopnika za prevoz vozil odtujen kovinski del v vrednosti nekaj sto evrov. Prav tako  na Jesenicah je neznani storilec včeraj popoldan iz odklenjenega vozila odtujil denarnico.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.