Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

V zadnjih 24 urah dve smrtni nesreči

Prometna nesreča Andrej Leban
V zadnjih 24 urah dve smrtni nesreči, 74 letni voznik trčil v kolesarja, drugi voznik zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Včeraj ob 19.20, na regionalni cesti izven naselja Cesta v Ajdovščini, ter danes ob 4.30, izven naselja Spodnje Gameljne, sta se zgodili prometni nesreči s smrtnim izidom, v kateri sta umrla 48-letni kolesar ter 39-letni voznik iz Spodnjih Gameljn, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Zbil kolesarja

V včerajšnji nesreči je 74-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri naselja Cesta proti Ajdovščini. Na ravnem delu ceste je dohitel 48-letnega kolesarja, ki je vozil v isto smer in trčil vanj, tako da je ta padel na vozišče. Kolesarju so na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Šempeter, kjer je ob 20.30 zaradi poškodb umrl.

Trčil v drevo

V današnji nesreči izven naselja Spodnje Gameljne pa je voznik vozil iz smeri Dunajske ceste proti Spodnjim Gameljnam in na ravnem delu vozišča zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal levo izven vozišča, kjer je trčil v drevo. V nesreči je bil tako hudo poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 66 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, osem nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 75 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 47-krat posredovali na javnih krajih in 28-krat v zasebnih prostorih, pridržali so pet kršiteljev, eni osebi pa so izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli deset vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 30 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, štiri ponarejanja listin, tri ponarejanja denarja, dve povzročitvi telesnih poškodb, en umor, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami in eno nasilje v družini.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:24 07.december 2014.

    Kdaj boste šoferje nad 70 let povabili vsaj na praktičen informativni- neobvezen izpit vožnje . Če ga ne naredi , se mu da 1 leto , da naredi pravi praktični del izpita ali pa se poslovi od vožnje ! Sam ...prikaži večSam kontrolni izpit pa ne bi smel stati, z njegovim avtom brez inštruktorja več kot 30 € . Zakaj 1 leto, pa da proda avto in si organizira drugačen način prevoza.