Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

V Zagrebu brutalno pretepel lezbijki

istospolni, gay pride, zagreb, homoseksualci Žurnal24 main
V Zagrebu je nezanec 22. junija zjutraj brutalno pretepel lezbijki. Policija ga še išče.

„Če bi bili v Beogradu se ne bi upali takole sprehajati po mestu! Ogabne lezbijke in pedri, vse je treba pobiti in zažgati! BBB in huligani, ali razumete?„ je le nekaj žalitev, ki jih je neznanec kričal, medtem ko je pretepal ženski zaradi njune spolne usmerjenosti, so sporočili iz Združenja Zagreb Pride.

Do napada je prišlo medtem ko sta dekleti čakali na nočni avtobus na glavni postaji v Zagrebu. Začelo se je z zmerjanjem, ki se je kljub ignoriranju stopnjevalo. Moški jima je sledil tudi na avtobus in ves čas žalil dekleti. Prenehal ni niti ko sta iz avtobusa izstopili. Verbalno nasilje se je takrat spremenilo v fizičnega. Za trenutek sta mu uspeli pobegniti, a ju je kmalu dohitel in nadaljeval z napadom, piše spletni Jutarnji list.

Hude posledice napada

Poleg psihičnih posledic in šoka sta dekleti utrpeli tudi hude poškodbe. Ena izmed deklet je utrpela zlom čeljusti, pretres možganov, medtem ko ima druga po obrazu hematome in odrgnine. Že na samem kraju sta pojasnili, da ju je neznanec napadel zaradi njune spolne usmerjenosti.

"Zoper za zdaj še neznanega storilca bomo vložili kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nasilnega vedenja in povzročitve hude telesne poškodbe v povezavi s sovraštvom,“ so sporočili s policije, kjer že preiskujejo napda, ki se je zgodil 22 junija nekaj pred šesto zjutraj.

Želijo zaporno kazen

V Zagreb Prideu pričakujejo, da bo policija našla povzročitelja, ki se je na nočnem tramvaju napadel lezbijki. „Pričakujemo pa tudi, da se bo povzročitelj nekaj časa preživel v zaporu.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.