Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

V zaseženih kapsulah ostanki dojenčkov?

prehranski dodatki, vitamini, kapsule Žurnal24 main
Južnokorejska carina je vnovič odkrila poskus tihotapljenja kitajskih kapsul, ki naj bi vsebovale prah ostankov mrtvih dojenčkov.

Kot je povedal kitajski minister za zdravje Deng Haihua, je preiskava, ki so jo izvedli avgusta prejšnje leto, pokazala, da takšne kapsule, proizvedene na Kitajskem, ne obstajajo. Zdaj pa bodo spet odprli preiskavo, saj naj bi takšna zdravila tihotapili v Južno Korejo.

Južnokorejska carina je namreč včeraj zasegla kapsule, proizvedene v severovzhodni Kitajski, te pa naj bi vsebovale ostanke dojenčkov, ki so jih sprva razrezali na drobne koščke, posušili v peči, nato pa zmleli v prah, še poroča Huffington Post.

Južnokorejske oblasti pa niso želele izdati, kdo je proizvajalec zdravil, saj ne želijo tvegati diplomatskega spora s Pekingom. Povedali so le, da so od avgusta lani zasegli 35 tovrstnih pošiljk, skupno okoli 17.450 kapsul.

Nekateri namreč menijo, da te kapsule zdravijo več bolezni, a carina opozarja, da vsebujejo bakterije in druge telesu škodljive sestavine.

 

Komentarjev 1
  • zic 18:37 08.maj 2012.

    in kaj bi če bi s tem prahom????