Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

V Zgornjem Doliču umrl motorist

Malo po 14. uri se je v Zgornjem Doliču zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik motornega kolesa.

Avstrijski državljan, 47-letni voznik motornega kolesa, je vozil iz smeri Mislinje proti Velenju in pri odcepu za žago Hudovernik trčil v osebno vozilo, katerega voznik je na vozišču pravilno ustavil, saj je nameraval zaviti levo proti žagi in je spustil mimo osebno vozilo, ki je prav tako pravilno pripeljalo nasproti. Motorist je najverjetneje spregledal, da je osebno vozilo, ki je vozilo pred njim, ustavilo. Trčil je v njegov levi zadnji del, nato pa ga je odbilo na nasprotni prometni pas, kjer je čelno trčil v osebno vozilo, ki je pripeljalo iz smeri Velenja, so sporočili s celjske policijske uprave.

Posledice trčenja so bile tako hude, da je motorist poškodbam podlegel.

Cesta je zaprta za ves promet. Obvoz je urejen le za osebna vozila.

Vozniki naj bodo pozorni na motoriste, ti naj bodo previdni

Lepo vreme je na ceste privabilo veliko voznikov motornih koles in koles z motorji, zato policisti opozarjajo vse voznike, naj bodo nanje v prometu še posebej pozorni. Motoriste pa policisti opozarjajo, naj bodo pri vožnji previdni, naj ne precenjujejo svojih sposobnosti in ne podcenjujejo zmogljivosti vozila. Upoštevajo naj omejitve hitrosti, predvidevajo morebitne nevarne situacije in poskrbijo, da bodo vidni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.