Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

V zrak bi lahko vrgel vso sosesko

61-letni Mirko S. iz Semedele je pred smrtjo nastavil tempirano bombo. Na srečo Žurnal24 main
V goreči hiši v Kopru, kjer se je včeraj zadušil moški, so gasilci našli štiri odprte jeklenke plina, v plastičnih posodah je bilo okoli 250 litrov bencina, plin iz pete jeklenke pa je v stanovanje uhajal iz njegovega avtomobila.
''Preiskava še teče,'' je bil skop z informacijami Marko Kastelic iz koprske policijske uprave. Gasilci koprske gasilske brigade so po poročanju časnikov Primorske novice in Dela včeraj ponoči tvegali svoja življenja in obvarovali stanovalce Semedele in Kvedrove ulice pred strahovito eksplozijo.

Hotel je, da se ogenj razširi

Ko so pogasili notranjost goreče hiše, so v njej našli štiri odprte jeklenke plina, v plastičnih posodah je bilo okoli 250 litrov bencina, plin iz pete jeklenke pa je v stanovanje uhajal iz prtljažnika avtomobila, ki je bil parkiran pred hišo. Na srečo ni odjeknila eksplozija. Enainšestdesetletnega Mirka S. so z masko iz flica na obrazu (kakršne se uporablja pri barvanju) našli mrtvega v spalnici na tleh. Sodeč po krpah, ki so visele v stanovanju, je hotel, da se ogenj čim hitreje razširi po vseh prostorih.

Preveč hlapov za eksplozijo
Ob treh zjutraj je njegov nečak, ki z družino (ženo in tremi otroki) živi v zgornjem nadstropju hiše, zavohal gorečo plastiko in opazil plamene ognja. Takoj je poklical na regijski center za obveščanje (telefonsko številko 112). Gasilci so ogenj hitro omejili in ga v 15 minutah tudi pogasili. ''Do ekplozije ni prišlo, ker je bil zrak v stanovanju preveč nasičen z vnetljivimi hlapi,'' je za Primorske novice povedal vodja operativne enote koprske gasilske brigade Denis Glavina.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.