Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

V zveriženi pločevini dva mrtva

Prometna nesreča na štajerski avtocesti
1/6
Bralka Žurnala24
Hudo prometno nesrečo na štajerski avtocesti pri Domžalah, v kateri sta umrli dve osebi, gre za italijanski državljanki, je povzročila prehitra vožnja domačina v BMW X6.

Kot je naknadno sporočil Sebastjan Juhant iz PU Ljubljana, so policisti na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je bilo v prometni nesreči udeleženih sedem vozil.

Avti trkali drug v drugega

Rekonstrukcija nesreče je pokazala, da je 36-letnik iz Domžal vozil osebni avtomobil znamke BMW X6, ko je na odseku Šentjakob - Domžale, domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, trčil v spredaj vozeči osebni avtomobil znamke toyota.

Tega je po trku odbilo v osebni avtomobil znamke opel astra, slednjega pa v opel insignio. Insignio je nato odbilo v ford ka, tega pa še v osebni avtomobil znamke suzuki SX4. V vozilo povzročitelja BMW X6 je treščil še osebni avtomobil znamke citroën C4.

V prometni nesreči sta v toyoti umrli potnici, 86- in 58-letni državljanki Italije in so ju morali iz pločevine izrezati gasilci. V nesreči je bilo poškodovanih še devet oseb, ki so jih odpeljali v klinični center v Ljubljani. Vsi naj bi bili izven življenjske nevarnosti.

Kraj prometne nesreče sta si ogledali tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Nastajali dolgi zastoji

Zaradi prometne nesreče je bila štajerska avtocesta med priključkoma Šentjakob in Domžale v smeri Maribora zaprta okoli štiri ure, zastoj pa je bil že pred priključkom Šentjakob.

Komentarjev 36
  • NonPrimitive 22:34 23.september 2011.

    Italijanki, ki sta MOGOČE izsilili prednost? Ne, tega pa Italijani res ne počnejo. Mislim, da stereotip o Italijanih malo bolje drži kot o BMW-jaših ...

  • NonPrimitive 22:32 23.september 2011.

    Se vam ne zdi, da je bolj kot to, da je vozil BMW-ja, kritično to, da sta bili pred njim dve STAREJŠI ITALIJANKI?! Italijani na cesti so itak najhuje, kar lahko srečaš, pa če imaš corso al pa BMW-ja ... ...prikaži več in če greš 50 al pa 150 km/h. In X6 nima nobene zveze z BMW-ji - si je pač kupil en velik avto, briga njega značka ...

  • Žurnalček 10:45 20.september 2011.

    Hja ime ima res AC , vendar je ta stvar tako polna avtomobilov, da bi ji lahko tja do 25km izven LJ lahko rekli samo dvopasovna mestna vpadnica.