Slovenija > Črna kronika
1582 ogledov

Vam je znana javna oseba ponujala denar?

mobilni telefon
Dogajalo se je prek profilov na družbenem omrežju.

Znana javna oseba na svojem Facebookovem profilu ponuja denarna posojila ali različne druge storitve. Na tako ponudbo je nealetelo več oseb, ki so postali žrtve goljufije. 

Koprski policisti obravnavajo primere kaznivega dejanja goljufije, v katerih so storilci zlorabili osebne podatke znanih javnih oseb. Na podlagi teh podatkov so si storilci ustvarili lažne Facebookove profile in preko njih oglaševali in ponujali različne storitve. Med temi so bila tudi denarna posojila. 

Računalnik  | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Na tak način in predvsem na račun zlorabe osebnih podatkov javno znanih oseb so žrtve za odobritev posojil z ugodnimi pogoji storilcem nakazale stroške postopka in zavarovanja. V nadaljevanju so storilci žrtve še izsiljevali za plačilo dodatnih stroškov, ker naj v nasprotnem primeru posojilo ne bi bilo nakazano. 

Policisti svetujejo, da so občani v takšnih primerih previdni, saj obstaja verjetnost, da posojil ne bodo nikoli prejeli. Hkrati jim svetujemo, da se pred morebitno odločitvijo za najem posojila pozanimajo, ali gre za resnično oglaševanje posojil ali pa za zlorabo
osebnih podatkov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • smejka 19:56 11.julij 2018.

    Podobni oglasi se kot kuga širijo pod komentarji na spletnih straneh.

  • Avatar čavez
    čavez 19:26 11.julij 2018.

    Če je znana javna oseba je denar itak ukradu, ne vem zakaj potem zahteva neka plačila garancije.