Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Varnostnika kradla gorivo

Nepridiprava sta kradla iz parkiranih tovornjakov in v objektih, ki sta jih kot Žurnal24 main
Nepridiprava sta na bencinskem servisu v Odrancih pri Murski Soboti iz parkiranih tovornjakov kradla dizelsko gorivo.

Ko ju je voznik tovornega vozila opazil, ga je eden od njiju po poročanju murskosoboške policijske uprave s solzivcem poškropil v oči, nato pa sta oba pobegnila s prizorišča. Eden z avtomobilom, drugi peš.

Policija je po ogledu kraja dogodka ugotovila, da sta neznanca s silo odprla pokrov rezervoarja na parkiranem vozilu in s plastično cevjo prečrpavala dizelsko gorivo v večjo plastično posodo.

Moški, ki se je odpeljal z avtomobilom, je odpeljal domov, zamenjal vozilo in se z njim odpeljal od doma. Ko se je v drugo vrnil domov, ga je pričakala policija in mu zasegla plastično posodo z ukradeno nafto.

Policisti so ugotovili, da je 34-letni osumljenec, ki je bil v času kaznivega dejanja oblečen v uniformo varnostnika, zaposlen pri eni izmed varnostnih služb. Njegovega 27-letnega pomagača, prav tako varnostnika, so našli čez tri dni.

Moška sta pred posredovanjem policije že iztočila gorivo iz treh tovornjakov, v rezervoar četrtega pa jima ni uspelo vdreti. Vse skupaj se je dogajalo 4. decembra.

V hišni preiskavi so policisti na njunih domovih našli še več ukradenih predmetov: več plastičnih posod in nekaj nafte, gradbeni material, luči, keramične ploščice, kable in druge predmete, ki sta jih odtujila v objektih, kjer sta opravljala službo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.