Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Varuha devetmesečniku vbrizgala drogo

V Filadelfiji je devetmesečni fantek umrl, potem ko sta mu varuha vbrizgala kokain in heroin. Reševalci trdijo, da česa takega še niso videli.

Devetmesečnega Miltona Rojasa so našli mrtvega na njegovem domu. Po podatkih tožilstva sta ga varuha Oscar Sanchez-Rivera in Viameri Santana-Berrios umorila, s tem ko sta mu vbrizgala heroin in kokain.

Ko so reševalci prišli na kraj dogodka, je bil otrok že nekaj časa mrtev in je bil na otip povsem hladen. Eden od njih je The Examinerju povedal, da je na truplu dečka takoj našel sledi, ki jih ponavadi najdejo pri odvisnikih od drog. "Še nikoli nisem videl česa takega," je dejal.

Pozneje je tudi obdukcije pokazala, da so bile zanj usodne droge. Po rokah in nogah je imel Milton skupno kar osem vbodov injekcije. Forenzik Liberman Edwin je ob tem dejal: "Ta otrok je imel v telesu toliko droge, da bi lahko bil mula za tihotapljenje. Nikoli še nisem našel toliko droge v otroškem telesu."

Mama ni vedela, da sta odvisnika

Varuha sta otroka pazila skupno skoraj 40 ur. Mama, ki je v šoku, pravi, da ni vedela za njune težave z drogami in ni mogla predvideti tega scenarija.

Obramba se zagovarja, da je mama tista, ki je otroku vbrizgala drogo, kar pa se ne sklada z izsledki forenzikov. Ti so namreč ugotovili, da je umrl v roku šestih ur in da glede na to, koliko časa je bil pri varuhih, tega ni mogla storiti mama.

Oba sta trenutno v priporu. Grozi jima doživljenjski zapor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.