Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Več deset hiš v Istri zalila voda

dež Saša Despot
Zaradi močnega neurja, ki je okoli enih ponoči zajelo slovensko Istro, so koprski poklicni gasilci opravili več kot 30 intervencij, nekatere so še v teku.

Največkrat so morali gasilci posredovati zaradi poplavljenih kleti ter reševanja potopljenih vozil. Zaradi plazov je več cest še vedno le delno prevoznih.

Ponoči je bilo na terenu med 35 in 40 gasilcev, ves čas je na terenu še okoli 30 gasilcev iz koprske gasilske brigade ter prostovoljnih gasilskih društev iz vseh treh obalnih občin pojasnjuje predstavnik Gasilske brigade Koper Boštjan Majcen.

Samo v strunjanu pod vodo 13 objektov

Samo v Strunjanu je pod vodo končalo 13 objektov, na tem območju so gasilci v dobrih dveh urah prečrpali okoli 300 kubičnih metrov vode.

Gasilci imajo trenutno največ dela z nadaljnjim prečrpavanjem vode iz objektov ter s pomočjo pri odpravljanju posledic. Na hiše je namreč naneslo ogromno mulja, je pojasnil Majcen.

Med drugim so gasilci intervenirali pri reševanju plovila, potem ko je rečni tok odtrgal lesen pomol, na katerega je bilo plovilo privezano, pomagali pa so tudi pri prenosu dveh otrok iz hiše na varno.

Na območju zdravilišča na Debelem rtiču je popustil strop, poplavilo je tudi paviljon, ki je v fazi sanacije.

Več cest je zaradi večjega števila plazov še vedno le delno prevoznih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.