Slovenija > Črna kronika
156 ogledov

Več kot 170 slovenskih policistov sodelovalo pri razbitju kriminalne združbe

Celje EuroBasket dvorana Zlatorog Saša Despot
Slovenski in bolgarski policisti so razbili mednarodno kriminalno združbo, ki je ponarejevala denar, pri enemu pa so odkrili celo osem kilogramov prepovedanih drog.

V obsežni preiskavi, ki je potekala pod okriljem Evropskega policijskega urada (Europol), so policisti v Bolgariji aretirali osem osumljencev in v Sofiji in Plovdivu zasegli skupno več kot tri milijone evrov ponarejenega denarja. Njihove ponaredke pa so v obtoku zaznale prav vse evropske države.

Lovke kriminalne združbe so segale tudi v Slovenijo, kjer je v isti akciji policija v Ljubljani, Kopru, Izoli in Piranu aretirala 14 ljudi, eden od njih je pri sebi imel tudi osem kilogramov droge. V Sloveniji je v akciji, o kateri smo že poročali, sodelovalo več kot 170 policistov. Kot nam je potrdila Anita Leskovec s PU Koper so policijske akcije že končane, še vedno pa iščejo 27-letnika z Izole, ki je pobegnil pred kriminalistično preiskavo.

Slovenska policija bo po besedah predstavnika policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Draga Menegalije več o obsežni preiskavi, ki je potekala več kot osem mesecev, sporočila jutri na novinarski konferenci. Kako so slovenski osumljenci povezani z bolgarskimi osumljenci tako za zdaj še ni povsem jasno.

"Gre za eno največjih akcij proti organiziranim kriminalnim združbam v Sloveniji"

Z vrhovnega državnega tožilstva so sporočili, da gre za eno največjih akcij proti organiziranim kriminalnim združbam v Sloveniji.  Na predlog tožilstva so bili odrejeni tudi prikriti preiskovalni ukrepi zoper nekatere posameznike. Ker se je eden izmed storilcev v kriminalni združbi povezoval s storilci z območja Kopra, sta del zadeve obravnavala koprska policija in koprsko tožilstvo, ki je v tem delu vodilo predkazenski postopek. Specializirano državno tožilstvo (SDT) je v predkazenskem postopku sodeloval tudi z Eurojustom ter z bolgarskima tožilstvom in policijo.

Uspeh akcije je danes v sporočilu za javnost naznanil Europol, kjer so še zapisali, da so glavnemu osumljencu v Bolgariji, ki je njihov stari znanec, zasegli za 200.000 evrov že dokončanih petdesetakov, v bližnjem skladišču pa še za več kot 1,8 milijona na pol izdelanih bankovcev za 50 evrov.

Komentarjev 5
  • Merkava4 18:34 06.oktober 2016.

    Itak si bolnik na kvadrat, pa še zgodovine ne poznaš - kdaj pa se je delilo državljanstva "za pivo"??? Pod SDS-om, ki je imela do sedaj eno samo vlado cel mandat?

  • mph 18:25 06.oktober 2016.

    Ali si sam pravnik ali pa si nekaj drugega. Jaz druge razlage ne vidim. Kajti s tvojo brilijantno logiko v Sloveniji ni organiziranega kriminala, smo najbolj varna, poštena, ... oh in sploh država na svetu.

  • mph 18:24 06.oktober 2016.

    Pohvale policiji, ampak šele zdaj se začenja prava bitka, ki jo ob našem bleščečem sodnem sistemu, država redno izgublja. Balkanski so dobili ali še bodo odškodnine, vsi ti, ne glede na to, kako so DEJANSKO krivi, s sposobnimi pravniki bodo ...prikaži več dosegli, da bo na koncu država njim plačala. Sodni sistem je nekaj najbolj dekadentnega v tej državi. Bi bilo vse sodnike z redkimi izjemami, na cesto, naj si iščejo službo za nekvalificirane delavce nekje, pa jih od kje probat uvozit.