Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Več kot 70 obrazov kanadskega psiha

Jun Lin Reuters
Znane nove podrobnosti življenja kanadskega psiha Luke Rocca Magnotte. Na Facebooku je imel več kot 70 profilov.

Kanadski psiho Luka Rocco Magnotta je nekaj časa živel v Vancouvru, je ugotovila kanadska policija. Njihova preiskava se je na mesto osredotočila po tem, ko je dvema šolama poslal dele telesa ubitega kitajskega študenta Juna Lina. "Ali je le potoval čez mesto ali pa je tukaj živel nekaj časa? Tega ne vemo," je dejal načelnik montrealske policije Ian Lafreniere.

Prav tako ne vedo, kako, če sploh, je bil Magnotta povezan z osnovno šolo False Creek in šolo za dečke St. George. Za zdaj namreč niso odkrili nobenih povezav, poroča Ottawa Sun.

Glavo še iščejo

Magnotta je na omenjeno šolo poslal desno roko in desno stopalo, kar so policisti iskali. Še vedno pa niso našli glave, zaradi česar so v strahu poštni delavci. Do zdaj policija ni našla nobenih povezav med poslanimi paketi, kar pomeni, da lahko kadar koli in kjer koli najdejo tudi glavo. "Dostavljavci pošiljk so na robu. Razmišljajo, da lahko prispe še kaj, zato so v nenehni pripravljenosti," je dejal Robert Mulvin, predsednik zveze kanadskih poštnih delavcev.

 

Do konca meseca nazaj v Kanadi

V Nemčiji medtem teče postopek izročitve Magnotte Kanadi. Je pa obtoženi že napovedal, da se na morebitno izročitev ne bo pritožil. Izročili naj bi ga do konca meseca.

Magnotta je po besedah policije Lina ubil z ostrim predmetom, ki se uporablja za drobljenje ledu, nato je njegovo telo razkosal, del pa tudi pojedel. Torzo so našli v njegovem stanovanju, del telesa je poslal na sedež vladajoče konzervativne stranke, enega pa so presegli poštni delavci.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:20 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **