Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Več sumljivih smrti

Evtanazija je v mnogih državah izjemno sporno vprašanje, ob katerem se krešejo e Žurnal24 main
V Urugvaju so priprli dva medicinska brata, ki sta osumljena, da naj bi usmrtila 16 ljudi. Policisti so zaradi prekrivanja podatkov priprli tudi medicinsko sestro.

Urugvajske oblasti so sporočile, da so po dveh mesecih priprle dva medicinska brata, ki ju sumijo, da sta z morfijem usmrtila najmanj 16 ljudi. Nekateri mediji pišejo, da naj za bolnike ne bi bil usoden morfij, ampak neznana snov, ki naj bi jo uvažali iz Brazilije.

Žrtev je lahko več kot 50

Osumljenca, ki naj se ne bi poznala, sta delala v različnih bolnišnicah. Sodnik Rolando Vomero je po zaslišanju povedal, da sta osumljenca priznala, da sta usmrtila več ljudi. Po nekaterih podatkih naj bi jih bilo več kot 50.

"V enem izmed primerov je osumljenec pacientu v žilo vbrizgal morfij. Pri nekaterih umorih pa je v krvni obtok pacienta spustil zrak, kar je pomenilo smrt v nekaj minutah," je povedal Vomero.

Osumljenca sta priznala, da ju je pri njunih dejanjih vodila želja, da ne bi videla človeškega trpljenja. Vendar nekateri pacienti niso trpeli za neozdravljivimi boleznimi, je pripomnil Vomero.

Urugvajsko ministrstvo za zdravje je izrazilo veliko zaskrbljenost nad takšnimi dejanji in ponudilo pomoč policiji in zdravstveni ustanovi, še piše El Pais.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.