Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Več tednov v hiši z mrtvim sinom

(Foto: 24sata, T. Miletić) Žurnal24 main
Milica Nikpalja je več tednov živela in spala ob svojem mrtvem sinu. Pokojni Nenad je domnevno zaradi paralize več let ležal v svoji umazani postelji.

Policisti so v nedeljo popoldne v hiši v Zadru našli razpadajoče truplo Nenada Nikpalja. Postelja, v kateri je le-ta ležal zaradi paralize, je izgledala tako, kot da sta se z Nenadom stopila skupaj. Sosedi so povedali, da Nenad hiše ni zapustil kar 30 let. Policisti so ga našli nekaj tednov po smrti.

Če sosedi ne bi slišali 86-letne Milice Nikpalja, kako pred hišo joka, skrivnost najverjetneje še dolgo ne bi bila odkrita. "Sedela je pred hišo in jokala. Tam je bila pogostokrat, saj ji je bilo topleje kot v hiši brez elektrike. Vprašala sem jo, če jo kaj boli. Rekla mi je:'Nič me ne boli. Mojega Nena ni več.' Mislila sem, da je umrl ponoči ter da je šele sedaj ugotovila, da je mrtev. Teta Milica je bila namreč prepričana, da spi. Sin Šime ni nikomur dovolil, da vstopi v hišo, tudi policistom ne. Mene je preklel, ker sem poklicala policijo, lani pa je pregnal dve socialni delavki, ki sta skušali vstopiti v hišo. Nihče ne ve za njih, saj nimajo osebnih izkaznic, prav tako pa niso nikjer prijavljeni. Živeli so od Miličine pokojnine. Niso kuhali, ampak so jedli iz konzerv," so povedali sosedi.

Pred hišo je bil kup konzerv sardin in paketov mleka, dve sobi v hiši pa sta polni smeti. V hodniku so našli najlonke, polne papirnatih robčkov, v katere so bili zaviti iztrebki.

Policija je Milico odpeljala v dom za ostarele, Šimeta pa na psihiatrijo. Zanj so sosedi povedali, da je bil do sedmega razreda odličnjak, nato pa se mu je "nekaj zgodilo". Pustil je šolo in se ni nikoli zaposlil. Njegovega in Nenadovega polbrata, 68-letnega Bruna Nikpalja, so pred desetimi dnevi našli mrtvega v stanovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.