Slovenija > Črna kronika
24754 ogledov

Večkrat jo je zabodel v prsni koš in hrbet

sodišče kladivo obsodba sodnik Profimedia
27-letna mama dveh otrok napada ljubosumnega partnerja ni preživela.

Novomeško okrožno sodišče je Borutu Turku za umor partnerice februarja lani v vasi Potok v občini Straža prisodilo 24 let zapora, poročata Dnevnik in Slovenske novice. Senat je skoraj v vsem sledil tožilstvu, ki je vztrajalo pri umoru na grozovit način, medtem ko obramba še vedno trdi, da je šlo za uboj. Obe strani sta napovedali pritožbo.

Po mnenju petčlanskega senata je tožilstvu uspelo dokazati, da je takrat 33-letni Turk na grozovit način in iz brezobzirnega maščevanja 23. februarja lani umoril svojo 27-letno partnerico in mamo dveh majhnih otrok iz vasi Potok v občini Straža, poroča Dnevnik.

Bolestno ljubosumje

Ob prihodu policistov je ranil še sebe. Policija je takrat ugotovila, da sta bila povod za umor prepir in bolestno ljubosumje. Osumljeni je sicer žrtev, ki je umrla na kraju dejanja, večkrat zabodel v prsni koš in hrbet, so februarja lani pojasnili na policiji.

Na sodbo se bosta pritožili obe strani, tako tožilstvo kot tudi obramba, ki je prepričana, da je šlo za uboj na mah v stanju neprištevnosti, pišejo Slovenske novice. A izvedenec za psihiatrijo je pri Turku ugotovil mejno osebnostno in narcisistično motnjo, kar ni duševna bolezen.

Oškodovanci v tem kazenskem postopku premoženjskopravnega zahtevka ne bodo vložili, saj ni možno postaviti takšnega zahtevka, ki bi jim povrnil hčer, mamo, sestro, je med drugim dejala odvetnica Anita Klobučar, ki je zastopala oškodovance, še povzema časnik.

Nož Slovenija Novo glede grozljivega trojnega umora na Štajerskem

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • Avatar ovca
    ovca 12:55 09.januar 2021.

    Uboj na mah? Je obramba prtegnjena? Uboj na mah je,ce nekoga 1x zabodes do smrti. Zrtev je bila veckrat zabodena v prsni kos in hrbet... pa kje je ta obramba delala pravni faks????

  • Avatar vec
    vec 12:39 09.januar 2021.

    Tragedija da je ne pomnijo niti najstarejši tam okoli. Pa vendar člankopisci so napisali BORUT TURK, če bi bil recimo ISMAIL ISLAMI tega gotovo nebi napisali enako nebi dodali OPISA dejanja, najverjetneje bi bil samo krajša črtica in skopi opis. ...prikaži več Ampak gre namreč za SLOVENCE avtohtone prebivalce, te morajo biti imenovani še preden je pravnomočno, ostali NIKOLI.