Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

"Vedno je želel nekaj več"

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Vinjeni Rom je od turniškega župana zahteval naj mu zgradijo hišo in priklopijo elektriko v njegovem kontejnerju.

"K meni je prišel Rom iz naselja, ki smo ga precej uredili. Bil je malo nasilen in je zahteval, da uredimo, kar smo se že dogovorili, namreč priklop elektrike pri njegovem kontejnerju. Zahteval je tudi, da tudi njemu zgradimo hišo, kot smo jo zgradili drugim," je pojasnil župan Turnišča Jože Kocet.

Povedalu mu je, da so le odkupili zemljišča in vsaki družini, tudi njemu, dodelili parcele in uredili infrastrukturo. "Vedno je želel nekaj več, pogovarjala sva se pol ure in ko sva skoraj končala, je šel za menoj do avta, potegnil revolver, ga dvignil v zrak ter zagrozil, da me bo ubil," je dogodek opisal župan.

Čez kakšne pol ure se je 25-letnik vrnil na občino in se – čeprav so prišli policisti – upiral in kričal, da bo pobil vse na občini, ko se bo vrnil. Po besedah Koceta z Romi sicer dobro sodelujejo, z razgrajačem pa imajo težave tudi Romi sami, saj izsiljuje tudi njih.

Zoper osumljenca bodo policisti zaradi kaznivega dejanja ogrožanja varnosti podali kazensko ovadbo, zaradi kršitve javnega reda in miru pa so mu izdali plačilni nalog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.