Slovenija > Črna kronika
10010 ogledov

Strašljivi prizori s primorske AC: Čelno trčila tri vozila

Nesreča na primorki PGD Materija
V trčenju treh vozil se je poškodovalo šest oseb.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da se je včeraj zvečer na primorski avtocesti zgodila huda prometna nesreča.

"Ob 20.59 so na avto cesti iz smeri Kopra proti Ljubljani na izvozu za Kozino, občina Hrpelje Kozina, čelno trčila tri osebna vozila," navajajo pri URSZR. 

Nesrečo, zaradi katere je bila avtocesta nekaj časa zaprta v obe smeri, je povzročila 24-letna voznica. 24-letnica je okoli 21. ure peljala po avtocesti iz smeri Postojne proti Kopru.

Pri Videžu, kjer je delovišče, je zapeljala desno na nedokončan del ceste in nato sunkovito zavila v levo. Pri tem vozila več ni mogla obvladati in je zapeljala na nasprotno stran avtoceste, kjer je na levem pasu trčila v osebni avtomobil, ki ga je pravilno proti Postojni vozil 27-letni voznik.

Po trčenju je njegovo vozilo odbilo v drugo, ki ga je po desnem pasu avtoceste, prav tako v smeri Postojne, vozil 33-letni voznik. V prometni nesreči so bili trije vozniki in trije potniki lažje telesno poškodovani. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog.

Posredovali so gasilci PGD Materija in gasilci iz gasilske brigade Koper. "S tehničnem posegom so odprli vozilo ter nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Sežana," še navajajo pri URSZR. "Izklopili so akumulatorje, razsvetljevali kraj dogodka, posuli cestišče z absorbentom in pomagali vlečni službi pri odstranjevanju uničenih vozil."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jurij96 20:46 10.junij 2019.

    TEŽAVA JE SEVEDA Z DARSOM ! Tisti, ki se voile iz KP proti LJ in nazaj ste cverjetno opazili delovnik na cestino zaporah, ki ustvarjajo neverjetne zastoje.. Kdo je najel te KEKCE, da so si naredili peskovnik serai avtoceste in ...prikaži več se potem trije mandeljci do najdlje 17h premikajo s kanglicami naokoli... nekdo na DARSU je izgubil kompas in se preprosto norčuje iz voznikov, da o ogrožanju varnosti prometa ne govorim... taka sanacija, kot je recimo pri izvozu za Sežano bi morala biti že DAVNAJ GOTOVA

  • fiston 15:52 10.junij 2019.

    Mi ni ravno jasno, kolikor sem uspel prebrati sta čelno trčila dva, potem je onega odbilo v drugo, ki je šel v isto smer, se pravi naj tukaj ne bi šlo za čelno trčenje. To je pa katastrofa od avtoceste, ...prikaži več če lahko zaviješ na nasprotni vozni pas. Kaj če bi se kakemu tovornjaku to zgodilo, da bi recimo malo zadremal..., pa to bi masaker lahko naredil.

  • mb 13:27 10.junij 2019.

    naše ceste so katastrofa. na tem delu AC je ponoči potrebna velika koncentracija , ker so oznake za pasove zelo moteče speljane