Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Veseli december na dolenjskih cestah

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Policisti na Dolenjskem in v Posavju so imeli ta konec tedna precej dela predvsem z opitimi vozniki in ostalimi udeleženci v prometu. Eden je celo ležal na tleh na vozišču.

Prva nesreča, ki so jo ta konec tedna obravnavali policisti PU Novo mesto in ki ji je botroval alkohol, se je pripetila v petek zvečer. V Pokleku nad Blanco je 25-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad svojim avtom in končal v potoku. K sreči se je pri tem le lažje poškodoval. Alkotest je pokazal 0,88 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

V noči  soboto so novomeški policisti med kontrolo prometa v dolenjski prestolnici ustavili 33-letnega voznika Audija. Ne le, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,27 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli.

Opita se je z avtom prevrnila

Sobota se je slabo začela za 22-letno voznico osebnega avtomobila, ki je nekaj pred 6. uro zjutraj izgubila oblast nad svojim avtomobil in se prevrnila. Tudi ta voznica se je k sreči lažje poškodovala, alkotest pa ji je pokazal 0,40 miligramov alkohola.

V soboto zvečer so vozniki sami policiste opozorili na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po avtocesti od Ljubljane proti Novem mestu. Policisti so izsledili 37-letnega voznika Volkswagen touareg, ki mu je alkotest pokazal 0,81 miligramov alkohola. Poleg tega, da je vozil pijan, pa je imel na svojem vozilu nameščene tudi registrske tablice, ki sploh ne pripadajo temu avtu.

Ležal na cesti, nato policiste pozival k pretepu

Policiste so še enkrat opozorili na nevarno početje nekoga v prometu; v bližini Šentjerneja je, kot je policistom povedala voznica, moški ležal na cesti. Policisti so na mestu dejansko našli 19-letnika, ki je ležal na vozišču. Alkoholno opogumljen je policiste spodbujal oz. izzival k pretepu, zaradi česar so ga policisti odpeljali v prostore za pridržanje.

Komentarjev 1
  • Undertaker 11:40 22.december 2014.

    Dolenjci opiti? Neeeeeeeeee. Ne bo držalo.