Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

VIDEO: Skoraj usodno spolzko vozišče

Avtobus je z mostu zdrsnil v nedeljo zvečer. Na srečo nihče od potnikov ni bil h
1/10
Žurnal24 main
Kamničani so še vedno pretreseni nad nedeljsko nesrečo avtobusa, ki je zdrsnil z mostu. Sreča v nesreči je, da so vsi potniki izven smrtne nevarnosti.

Kot smo že v nedeljo zvečer poročali na našem portalu, se je nesreča avtobusa zgodila nekaj minut čez osmo uro zvečer. V njem je bilo po besedah člana občinskega štaba civilne zaščite in vodje intervencije Jožeta Oblaka poleg voznika še pet potnikov.

"Vsi so bili takoj odpeljani v ljubljanski klinični center in so bili po zadnjih podatkih od tam tudi že odpuščeni," je za zurnal24.si dejal Oblak. Reševalci so tako na kraju dogodka oskrbeli vse potnike in voznika avtobusa. Med potniki, ki so jih iz avtobusa po poročanju spletne strani kamnican.si pomagali reševati tudi očividci, naj bi bil tudi en otrok, vendar ta ni bil huje poškodovan. Najbolj poškodovana je bila potnica, ki naj bi utrpela poškodbe obraza. Drugo potnico pa je, potem ko je zlezla iz avtobusa, mrzla Kamniška Bistrica odnesla nekoliko navzdol po strugi, a so jo iz vode rešili gasilci.

Avtobus je zdrčal skozi ograjo
Po podatkih ljubljanskih policistov je 49-letni voznik (iz Ljubljane) avtobusa znamke MAN vozil po regionalni cesti v Kamniku iz smeri Duplice proti Ljubljanski cesti. Z regionalne ceste je voznik avtobusa zavil na Šolsko ulico, in sicer na most čez reko Kamniško Bistrico. Na mostu je voznik avtobusa izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na desno čez betonski robnik, podrl varovalno ograjo, nato pa je avtobus padel v strugo Kamniške Bistrice.

Ob tem je po Oblakovih besedah sreča v nesreči ta, da je avtobus na omenjeni liniji peljal v nedeljo, ko se v Ljubljano odpravlja manj ljudi kot med tednom. V tem času bi bil morda lahko razplet nesreče povsem drugačen.

Avtobus so reševalci s posebnim dvigalom že sinoči dvignili na cesto.

VIDEO PRIČE DOGODKA (vir: kamnican.si):

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.