Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Vijugal po avtocesti

avtocesta Žurnal24 main
Na štajerski avtocesti med Slovenskimi Konjicami in Celjem je včeraj avstrijski državljan vijugal po avtocesti. Policisti so kasneje ugotovili, da je bil vinjen.

O neprimerni vožnji 60-letnega avstrijskega državljana je policiste obvestila voznica avtomobila, ki je vozila za omenjenim Avstrijcem. Policisti so voznika ustavili na Vranskem in opravili preizkus alkoholiziranosti ter ga pridržali. Rezultat alkotesta je pokazal 1,02 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

"Voznici, ki nas je obvestila o  alkoholiziranem vozniku, se zahvaljujemo, saj je voznik s svojo vožnjo močno ogrožal druge udeležence v cestnem prometu. Tudi v prihodnje bomo hvaležni vsem, ki nas boste obveščali o voznikih, ki na cestah ne bodo upoštevali predpisov," so še zapisali v PU Celje.

Sicer pa Avstrijec včeraj na območju PU Celje ni bil edini, ki je pred vožnjo globoko pogledal v kozarec. Nekaj minut po tretji uri popoldne so namreč šoštanjski policisti ustavili voznika, ki je imel 1,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi tega so pridržali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.