Slovenija > Črna kronika
166 ogledov

Viličar povozil delavko

Nesreča z viličarjem je v Livarni Vuzenica zahtevala smrtno žrtev. Žurnal24 main
Prehitevanje na Ižanski cesti je bilo usodno za voznika motornega vozila, delovna nesreča v Livarni Vuzenica pa je zahtevala življenje 42-letne delavke.

V sredo ob 20.14 se je na Ižanski cesti zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 32-letni voznik motornega kolesa. 27-letni voznik osebnega avtomobila je pri vožnji iz smeri Iga proti Ljubljani prehiteval drugo vozilo. V tem času je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik motornega kolesa. Vozili sta čelno trčili, voznik motornega kolesa pa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Policisti so sicer v noči na četrtek obravnavali 33 prometnih nesreč, v katerih je en človek umrl, dva sta bila poškodovana huje, sedem pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 63 kršitev javnega reda in miru ter 33 kaznivih dejanj.

Viličar povozil delavko
Včeraj okoli 13.10 se je v podjetju Livarna Vuzenica zgodila delovna nesreča, v kateri je umrla 42-letna delavka, doma na območju Mute. V dopoldanskem času je 46-letni delavec, doma z območja Mute, prav tako zaposlen pri omenjenem podjetju, z viličarjem vozil okoli tisoč kilogramov težke palete iz skladišča proizvodne hale na dvorišče podjetja, kjer jih je nalagal na priklopno vozilo. Ob navedeni uri je z viličarjem, na katerem je imel naložene palete, po izvozu iz skladišča zavijal levo v smeri nakladanja omenjenega priklopnega vozila. Pri tem je zaradi slabe vidljivosti, ki jo je ovirala gornja paleta, naložena na posebnih vilah viličarja, trčil v delavko, ki je hodila v smeri njegove vožnje. Ob trčenju je padla na asfaltirano površino, po kateri jo je nato potiskal in prevračal s posebnima vilama in spodnjim delom palete v razdalji dveh metrov. Pri tem je utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrla.

Kriminalisti so v navzočnosti preiskovalne sodnice in državne tožilke iz Slovenj Gradca opravili ogleda kraja delovne nesreče, zoper delavca pa bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.