Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Vinjen divjal po cesti

Obema nesrečama je botrovala neprilagojena hitrost. Žurnal24 main
Triintridesetletnik je dva dni preizkušal živce policistov. Najprej je vozil 130 kilometrov na uro skozi naselje, v petek pa so bili policisti obveščeni, da je kljub odvzetemu vozniškemu dovoljenju spet na cesti. Odredili so pridržanje.

V petek zvečer so bili policisti obveščeni, da je 33-letni kršitelj, ki so ga zaradi predrzne vožnje obravnavali že dan prej, spet udeležen v cestnem prometu. Takrat so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Po prejetem obvestilu so se v petek takoj odzvali in nevarnega voznika izsledili v Podgori. Ustavljali so ga z zvočnimi in svetlobnimi signali, vendar jih ni upošteval. Spet je vozil z veliko hitrostjo in po levi strani ceste. Med begom je trčil v policijsko vozilo. Vožnjo je nadaljeval po gozdni poti, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti oplazil drevo in se z vozilom prevrnil na streho.

Osumljencu, ki se v nesreči ni poškodoval, so odvzeli prostost in mu odredili alkotest. V litru izdihanega zraka je imel 1,28 miligrama alkohola. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je danes zanj odredil pripor.

Komentarjev 1
  • pesjan 18:57 28.november 2011.

    kazen: delat v kamnolom tako kot na golem otoku...