Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Vinjen skozi naselje več kot 130 na uro

Prehitra vožnja Shutterstock
Triintridesetletni voznik je s predrzno vožnjo med begom pred policisti s ceste spravil terensko vozilo. Policisti so ga izsledili in mu odvzeli prostost.

Novomeški policisti so včeraj nekaj pred 18. uro v bližini Zaloga med kontrolo prometa ustavljali voznika osebnega avtomobila škoda felicia, ki je očitno vozil z neprilagojeno hitrostjo in še po nasprotnem voznem pasu. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo.

Policisti so zapeljali za voznikom, ki je skozi naselje ves čas vozil po levi strani in s hitrostjo več kot 130 kilometrov na uro. Na lokalni cesti je nasproti pripeljal voznik terenskega vozila, ki je, da bi se izognil trčenju, zapeljal s ceste in z vozilom obstal na njivi. Policisti so zaradi varnosti ostalih udeležencev v prometu prenehali slediti kršitelju, ki je ves čas vozil z veliko hitrostjo, sunkovito zaviral in speljeval, vozil na prekratki varnostni razdalji in ogrožal ostale udeležence v prometu. Novomeški Operativno-komunikacijski center je o predrznem vozniku obvestil ostale policijske patrulje.

Policistov do konca ni upošteval

Okoli 18.30 so v Podgori izsledili vozilo in voznika. Osumljenec ni upošteval ukazov policistov, naj ugasne motor in izstopi iz vozila. Da so mu preprečili nadaljevanje kaznivega dejanja, so ga z uporabo prisilnih sredstev obvladali in odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima v litru izdihanega zraka 0,81 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali, so sporočili s policije.

Triintridesetletnega osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja predrzne vožnje v cestnem prometu. Z vožnjo je namreč ogrožal življenje ostalih udeležencev cestnega prometa, prekoračil hitrost v naselju za enkrat več od dovoljene, vozil pod vplivom alkohola, na prekratki varnostni razdalji in po nasprotnem voznem pasu ter povzročil nevarno situacijo, zaradi katere bi se lahko zgodila prometna nesreča.

Komentarjev 2
  • krofeta 11:55 25.november 2011.

    Roko v ogenj, da se piše Brajdič.

  • jurij 11:16 25.november 2011.

    Upam, da so ga dobro pretepli.