Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Vlak odnesel življenja redovnic

Na neoznačenem prehodu je potniški vlak silovito trčil v osebni avtomobil znamke Žurnal24 main
Na neoznačenem prehodu čez železniško progo so zaradi trka potniškega vlaka v osebni avtomobil umrle tri redovnice iz Slavonskega Broda. Tragedija se je zgodila pri bosanskem kraju Modriče.

"Zgodila se je tragedija, vendar pa nam vera v Boga in večno življenje dajeta upanje, da so naše sestre zdaj tam, kjer so verovale, da bodo, med svojimi," je s solzami v očeh zatrdila Marina Piljić, predstavnica združenja sester služabnic malega Jezusa brezmadežno spočetega iz Sarajeva.

V torek proti večeru so se redovnice po obisku prijateljice v samostanu Čardak pri Modriču odpravile proti Slavonskemu Brodu. Na neoznačenem prehodu je potniški vlak silovito trčil v osebni avtomobil znamke Passat 5 in ga po progi potiskal kar 150 metrov. Za tri redovnice, 55-letno Marijo Matejko Jozinović, 68-letno Filipo Pušeljić in 41-letno Marijo Marto Rošić, ni bilo več upanja, saj je bilo vozilo povsem zmečkano. Vzrok za tragedijo je bilo po vsej verjetnosti sonce, ki je svetilo iz smeri, po kateri je prihajal vlak.

Čardaški duhovnik Boris Salapić je medijem zatrdil, da so bile namenjene k njemu. V trenutku, ko je slišal za tragično vest, je pohitel na kraj nesreče. Reševalno vozilo je prispelo izredno hitro, vendar pa ženskam zaradi silovitosti udarca ni bilo pomoči. Duhovnik je še dodal, da se vse od včeraj na mesto nesreče zgrinjajo številni verniki, ki so do pokojnih sester čutili neizmerno ljubezen.

Zapeljale nazaj na progo?
Pojavila so se tudi namigovanja, da je bil strojevodja vlaka pod vplivom alkohola. Izsledki krvne analize so kasneje pokazali, da gre za nesramno laž. Predstavnica tamkajšnje policije je zatrdila, da je podrobna preiskava okoliščin nesreče pokazala, da je avtomobil že prečkal železniški prehod, nato pa se je iz neznanih razlogov vrnil nazaj na tračnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.