Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Vlak se je iztiril zaradi ovc

Vlak ICE dosega hitrosti do 250 kilometrov na uro. Žurnal24 main
Nemški hitri vlak ICE je v soboto zvečer v predoru pri kraju Fulda v zvezni deželi Hessen zapeljal v trop ovac in se pri tem iztiril. Po navedbah policije je bilo ranjenih 23 potnikov, od tega trije huje.

Iz državnega železniškega podjetja Deutsche Bahn so sporočili, da je bilo v nesreči ubitih 20 ovac. Na omenjenem vlaku ICE, ki dosega hitrosti do 250 kilometrov na uro, je bilo v času nesreče okoli 170 potnikov. Ko je vlak trčil v ovce, so se iztirili štirje vagoni. Vlak je sicer hitro zaviral in se je že skoraj ustavil, tako da večje katastrofe ni bilo. Ljudi, ki so se rešili iz vagonov, je dušil gost dim v predoru. Po navedbah Deutshe Bahn je gmotna škoda velika, zato bo proga verjetno vsaj še nekaj dni zaprta.

Nemški hitri vlaki ICE veljajo za izredno varne. Najhujša nesreča hitrega vlaka na svetu doslej se je sicer zgodila junija 1998, ko se je zaradi zlomljenega kolesa iztiril v bližini kraja Eschede. Umrlo je več kot sto ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.