Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Vlomi in ropi pred in med prazniki

vlom tat vlomilec Shutterstock
Novomeški policisti so izsledili vlomilce, ki so poskusili vdreti v hišo, v kateri sta bila takrat mama z otrokom. Tatvine med prazniki se vrstijo po vsej državi; previdno!

Novomeški policisti so včeraj dopoldne prejeli klic na pomoč iz okolice Novega mesta; neznanci naj bi vlamljali v stanovanjsko hišo v času, ko je bila v njej mati z otrokom. Ta je pobegnila k sosedom in poklicala policiste, osumljenci pa so zbežali z osebnim avtomobilom.

Na podlagi opisa so jih policisti izsledili v Brusnicah; ustavili so renault megane, v katerem so bile štiri osebe, stare od 17 do 32 let. Odpeljali so jih na policijsko postajo in jim zasegli predmete, najdene v vozilu. Preiskavo nadaljujejo.

Na Zgornji Hudinji v Celju so medtem neznanci vlomili v osebni avtomobil; razbili so šipo na sprednjem oknu ter odnesli fotoaparat znamke Canon in torbico z dokumenti. Škode je za tisoč evrov.

Tatovi, dejavni na Gorenjskem

Med prazniki sicer policisti zaznavajo več premoženjskih kaznivih dejanj. Na Gorenjskem so jih v zadnjih petih letih med velikonočnimi prazniki obravnavali 266; med njimi je največ vlomov in tatvin.

Da bi velikonočne praznike preživeli čim bolj prijetno in varno, policisti zato svetujejo, da med praznovanjem ali pred odhodom od doma poskrbite za nekaj osnovnih zaščitnih ukrepov, ki lahko preprečijo, da bi postali žrtev kaznivega dejanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.