Slovenija > Črna kronika
129 ogledov

Vlomil je zaradi maščevanja

Izidor Humek Nada Černič Cvetanovski
Izidor Humek je že drugič vlomil v hišo svoje nekdanje učiteljice Jesenkove.

"V četrtem razredu osnovne šole me je učiteljica Milena Jesenko tako udarila, da sem dobil pretres možganov, zato sem nalašč vlomil v njeno hišo," je povedal specialni povratnik Izidor Humek. Za vlom in poskus vloma si je prislužil enoletno zaporno kazen, ki bi jo rad čim prej prestal. Ker je nezaposlen, ga je sodišče oprostilo plačila sodnega postopka, odpravilo pa mu je tudi pripor.


Na toplo v zapor

Očitana kazniva dejanja, pri katerih je nastalo za 2.500 evrov škode, je obtoženi, ki je dejanja priznal, storil le nekaj mesecev po tem, ko se je vrnil s prestajanja enoletne zaporne kazni zaradi vloma.

Kot je 35-letni Brežičan povedal na sojenju, se je po vrnitvi iz zapora znašel v nezavidljivem položaju. Ker ni imel svojcev, ki bi mu pomagali, prav tako pa ni imel kje stanovati, je bil prisiljen vlamljati in krasti, da bi vsaj čez zimo odšel na toplo v zapor.

Tudi njegov zagovornik Zoran Dular meni, da v Sloveniji ni urejena rehabilitacija storilcev kaznivih dejanj po tem, ko je izvršena kazenska sankcija. "Tu so v nasprotju z nekaterimi drugimi državami ti ljudje pahnjeni v nemilost in prisiljeni v izvrševanje novih kaznivih dejanj," je dejal Dular.

Komentarjev 1
  • dragec 07:23 24.marec 2014.

    In tovrstnih primerov bo še već