Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Vlomil v stanovanje in odprl plinsko jeklenko

Krški policisti so bili obveščeni, da je nekdo vlomil v stanovanje in odprl plinsko jeklenko. Policisti so domnevenega roparja že prijeli.

Krški policisti so se v noči na nedeljo odzvali na klic občanke, ker naj bi ji nekdo vlomil v stanovanje. Kot jim je povedala, se je iz stanovanja širil močan vonj po plinu.

Policisti so takoj, ko so prišli na kraj dogodka, začeli z evakuacijo stanovalcev in o razmerah seznanili gasilce. Ti so v stanovanju našli prazno jeklenko in stanovanje prezračili.

Policisti so ugotovili, da je neznanec poškodoval pohištvo, razbil ogledala, poškodoval televizijski sprejemnik, ukradel dva prenosna računalnika, fotoaparat, bančno kartico in nekaj ostalih predmetov. V stanovanju je izklopil električno energijo in odprl plinsko jeklenko.

Med preiskavo so nato izsledili 34-letnika iz okolice Novega mesta, mu odvzeli prostost in zasegli ukradene predmete. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, kršitve nedotakljivosti stanovanja, poškodovanja tuje stvari in tatvine, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.