Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

Vlomil v transformatorsko postajo

Nova razdelilna transformatorska postaja je osnovni vir elektrike celotne Selške Žurnal24 main
Včeraj je nekdo vlomil v transformatorsko postajo pri gramoznici v Vrtojbi.

Delavci elektropodjetja so ugotovili, da se je ob 19.40 zgodil izpad električne energije v južnem predelu Vrtojbe in naselju Renče. Po dosedanjih ugotovitvah je vlomilec neovirano pristopil do vrat transformatorske postaje in z neznanim predmetom vlomil ter iz notranjosti ukradel različne bakrene predmete (bakrene dele, lame, kable). Nato je odklopil bakrene kable daljnovoda in se po lestvi povzpel do dovodov transformatorske postaje, na katerih je zaradi nepravilnega posredovanja in neznanja najverjetneje nastal kratek stik oziroma udar električne energije, s tem pa se je izklopila napetost, so sporočili s Policijske uprave Kranj. 

Policisti menijo, da je udar električne energije storilca presenetil, ker je kraj zapustil in odšel neznano kam, ukradene bakrene kable in druge bakrene električne predmete pa pustil na kraju. 

Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo, v zvezi z obravnavanim primerom pa so obvestili tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Komentarjev 1