Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Vlomilci, tatovi in nasilni ropar na rolki

Olimpijski prašiči bodo v formi. Žurnal24 main
Ob prebiranju policijskih poročil minulega vikenda bi človek pomislil, da je slovenski nacionalni šport kraja. Vlamljajo v hiše, črpalke, trgovine, kradejo denar, zlatnino, cigarete, celo prašiče. Žive.

Žive prašiče so v noči na petek odpeljali kmetu iz okolice Šentjerneja. Na Dolenjskem so kmetje pogosto tarča tatov, poleti so večkrat odnašali tudi pridelke z njiv.

Odnesli tudi pivo in vino

Neznanci so pri vlomih v domove ljudi vse bolj predrzni; dolenjski policisti še vedno iščejo roparje, ki so prejšnji teden vstopili v hišo starejše občanke, ki so ji odnesli denar in jo pri tem tudi poškodovali.

Roparje zanima zlasti denar; ta konec tedna so vlomili v osem hiš, in sicer v okolici Brežic, na območju Grosuplja, v Maliji nad Izolo, v Hrvatinih, Dolenjem Zemonu pri Ilirski Bistrici, v Celju, v Hrvatinih in v Hruševju pri Postojni. Omenjeni so le večji vlomi, pri katerih je bilo za več sto evrov škode. Skupno imajo vsi lastniki, ki so se jim po prostorih njihovega doma sprehajali vlomilci, škode za 23.600 evrov. Pokradli so jim gotovino, zlatnino, računalnike.

Varni niso niti vikendi in zidance, pa čeprav je za nami ravno martinov konec tedna. V vinorodnem okolišu Ljubno so neznanci vlomili v štiri vikende; ukradli so motorne žage, električno ročno orodje in okoli 25 litrov vina. Škode je za 4 tisočake.

Dobrega tisočaka škode pa imajo v Športnem društvu Gomilsko; neznanec, ki je vlomil v njihovo brunarico, jim je odnesel več kosov različnih športnih rekvizitov, sedem zabojev piva in opremo za urejanje okolice.

Odpeljal novega BMW-ja

Varni niso niti avtomobili; v Novem mestu je nekdo iz odklenjenega (!) tovornega dela kombiniranega vozila ukradel električno orodje v vrednosti okrog tri tisočake, v Kopru pa je nekdo vlomil v parkirni osebni avto in iz njega ukradel motorno žago, vredno 400 evrov.

Kradejo celo dele motornih vozil. V Sladkem vrhu je nekdo od sobote do nedelje na parkirnem prostoru iz parkiranega tovornjaka ukradel prednjo masko z odbijačem, žaromete, meglenke in oba akumulatorja. Škode je za 3 tisočake. 

Tatove zamikajo seveda tudi avtomobili v celoti; v treh dneh so odpeljali štiri osebne avtomobile, motorno kolo in štirikolesnik. Najbolj se najbrž smeji neznancu, ki mu je uspelo odpeljati BMW-ja 320d, letnik 2013, ki je bil parkiran pred enim od stanovanjskih blokov v Novi Gorici.


Vrata razbil z betonskim koritom, poškodoval varnostnika

Medtem ko ljubljanski policisti še vedno iščejo neznanca, ki je s pištolo oropal eno izmed bencinskih črpalk na Celovški ulici, od koder so nato z reševalnim vozilom odpeljali delavko na črpalki, njihovi kolegi iz Celja iščejo roparja na rolki.

V petek zjutraj jih je ena izmed tamkajšnjih varnostnih služb obvestila o vlomu na bencinski servis na Bežigrajski cesti v Celju. Neznanec storilec je večjo betonsko korito za rože vrgel v steklena vrata, ki so se razbila in snela s tečajev. Ukradel je večjo količino cigaret, pri čemer ga je varnostnik ujel. Medtem ko je čakal na policiste, da ga ti priprejo, je neznanec varnostnika z rolko udaril po roki, pri čemer ga je hudo telesno poškodoval, nato pa pobegnil. Policisti ga še iščejo.

Manj sreče je imel 33-letnik, ki se je lotil vloma v trgovski center na Celjski cesti v Rogaški Slatini. Odnesti je nameraval več mobilnih telefonov, vendar pri pobegu so ga zalotili policisti in ga priprli.

Bolj uspešni so bili neznanci v Velenju; vlomili so v eno izmed prodajaln na Kidričevi cesti in odnesli sedem prenosnih računalnikov, osem fotoaparatov, nekaj kosov tabličnih računalnikov in mobilnih aparatov. Podjetje so oškodovali za okoli deset tisoč evrov.

Na podlagi prijave ujeli tri vlomilce v Kranju

Očitno pred vlomilci, roparji, tatovi res nismo več varni, zato policisti prosijo tudi državljane, da imamo odprte oči. V Kranju so tamkajšnji policisti prejeli klic, da se tri "sumljive osebe" zadržujejo na območju poslovnega objekta na Mladinski ulici v Kranju.

Policisti so res zalotili tri vlomilce; 20-letno Novomeščanko in dva 18-letna Ljubljančana. Ko so prispeli na kraj dogajanja, je namreč eden izmed fantov ravno vlomil v objekt. Vse tri so policisti še zaslišali.

Komentarjev 4
  • Avatar čavez
    čavez 21:55 10.november 2014.

    Človek pomislil, da je slovenski nacionalni šport kraja.Vlada in vodilni to počnejo že 23 let, bi bilo zelo čudno da se nebi od njih tega naučili.

  • Mitoka 21:49 10.november 2014.

    novodobni lopovi

  • jaki 21:22 10.november 2014.

    B.B. v podnaslovu navaja, naj bi bila kraja slovenski nacionalni šport. Me pa prov hudičevo zanima, kolk teh športnikov je Slovencev!?