Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Vlomilec prišel nazaj, ker je pozabil telefon

V Sloveniji ima več kot 70 odstotkov avtodomov spalni nadstrešek, v Franciji in Žurnal24 main
Izolan si je postregel iz avtodoma nemškega državljana.

Državljanka Nemčije se je 3. septembra 2014 z možem ob 15.00 pripeljala zavtodomom v Izolo, kjer sta parkirala na plačljivem parkirišču. Mož je odšel v mesto, ženska pa je zaklenila avtodom in odšla v bivalni del. Čez nekaj minut je z vozniškega dela avtodoma zaslišala hrup. Na voznikovem sedežu je sedel mlajši moški, ki je brskal po predalih. Takoj za tem je vozilo zapustil, vendar se je že čez nekaj trenutkov vrnil in dejal, da je v avtodomu pozabil telefon. V tem trenutku se je vrnil tudi mož, ki je nepridiprava fotografiral z mobilnim telefonom. Storilec ni uspel ukrasti ničesar. Naznanila sta poskus storitve kaznivega dejanja.

Isti dan je ob 18.30 na OKC PU Koper poklical državljan Nemčije, lastnik sosednjega avtodoma, parkiranega na istem parkirišču, in povedal, da so mu vlomili v avtodom in ukradli več tehničnih predmetov v vrednosti 3.000 evrov (prenosni računalnik znamke Lenovo, tablični računalnik, torbo s fotografskimi objektivi in drugimi fotografskimi pripomočki).

Izolski policisti so naslednji dan na podlagi prepoznave po fotografiji odvzeli prostost 36-letnemu moškemu iz Izole in ga pridržali. Pridobili so podatek, kje so ukradeni predmeti, zato so na tožilstvo podatli pobudo za hišno preiskavo pri 29-letnemu moškemu iz Izole, ki naj bi imel kovček z objektivi in 48-letnemu moškemu iz Izole, ki naj bi imel prenosnik in tablični računalnik, ter pri osumljencu. Med hišno preiskavo so našli vse ukradene predmete in jih vrnili lastniku. 

Zoper trojico bodo podali kazenske ovadbe. Zoper 36-letnega Izolana za kaznivo dejanje velike tatvine s poskusom in velike tatvine, zoper 29-letnega in 48-letnega moškega pa kazensko ovadbo zaradi prikrivanja.

Komentarjev 1