Slovenija > Črna kronika
169 ogledov

Vojnik: žaro pospravili med lopate in smeti

Žara Shutterstock
Med pogrebom zeta pogrebna služba žaro tašče "pospravila" kar v skladišče med lopate in smeti.

Družini Tepež in Grad iz Runtol pri Vojniku sta zgroženi: med pogrebom sorodnika je dodatno žalost in razburjenje povzročila izginula žara mame iz istega groba, poročajo Slovenske novice.

Pred pogrebom sorodnika se je hčerka Branka odpravila na grob, da bi prižgala svečo mami Tereziji, ki je umrla pred osmimi leti. Zgroženo je odkrila, da njene žare ni v grobu. Niso je našli niti v vežici, nato pa so iz Pogrebne službe Primožič družini pojasnili, da so žaro shranili v pomožno skladišče.

Policiji prijavili en drugega

Hčerka je zgrožena, da so žaro mame dali v skladišče, kjer hranijo lopate in samokolnice. "Mama je bila med lopatami in smetmi, v veliki, polepljeni kartonasti škatli," je dejala Branka za Slovenske novice.

Ko so od pogrebne službe zahtevali pojasnilo, je prišlo do prepira, padla je klofuta, posredovali so  celo policisti. Obe strani sta podali prijavo. Kazen je za zdaj dobila Branka, ki je plačala 166 evrov za prekršek, zaradi živčnega napada pa so ji predpisali celo zdravila. Pogrebnik je za Slovenske novice sicer zatrdil, da s svojimi strankami nimajo težav.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:25 06.januar 2012.

    Edino kar lahko naredijo je prijava na tožilstvo za nedostojno ravnanje z in skrunjenje posmrtnih ostankov. Po moje bi morali imeti tam železno blagajno, kajti v pripravljenem grobu za novi pokop, ne morejo kar pustiti stare žare nenadzorovane, lahko se ...prikaži veče pa tudi iz "skladišča" izgubi!