Slovenija > Črna kronika
665 ogledov

Vozil mrtvo pijan in še brez izpita

Alkotest Ivan Zupič
Preiskus alkoholiziranosti je pokazal štirikrat preseženo vrednost alkohola od dovoljene.

Kranjski policisti so včeraj že ob osmi uri zjutraj obravnavali  voznika, ki je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pri njem pokazal še za štirikrat preseženo vrednost od dovoljene stopnje alkohola.

"Pri 0.90 mg/l alkohola voznik nikakor ni bil sposoben za vožnjo," poudarja Bojan Kos iz PU Kranj. Policisti so mu avtomobil zasegli.

Še enega voznika, ki je v stanju vinjenosti na račun varnosti v prometu preizkušal svoje vozniške sposobnosti, so policisti iz prometa izločili na avtocesti pri Radovljici danes ponoči. "Voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat  0,68  mg/l  alkohola  so  policisti pridržali," pojasnuje Kos.

Opozarja, da s takim početjem vozniki zelo ogrožajo druge udeležence v prometu, ker nikakor niso sposobni za varno udeležbo v prometu, nevarne pa so že bistveno nižje stopnje. "Alkohol bo vsakič, ne glede na zaužito količino vplival na vozniške sposobnosti in jih vsakič slabil, do trenutka, ko bo voznik  odpovedal že pri povsem rutinski vozniški situaciji," poudarja Kos. "Zato se ne odločite za vožnjo, če ste pili alkohol in vozite samo trezni!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.