Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Vozil v napačno smer

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Voznik modrega osebnega avtomobila znamke Citroen danes dopoldan vozil v napačni smeri po avtocesti proti Hrušici na Jesenicah.

Policisti so zaradi nepravilne smeri vožnje zaprli uvoze na avtocesto proti Kranju in preusmerili  promet z avtoceste na vzporedne lokalne ceste. Nevarnega voznika niso izsledili.

Najprej zavarujte sebe

Vožnja po nepravilni smeri na avtocesti ima lahko izjemno hude posledice. Policija voznikom, ki vidijo, da po avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, svetujejo, naj zmanjšajo hitrost in vključijo  vse  štiri  smernike. "Vozijo  naj  posebej  previdno,  na varni razdalji  do  vozila  pred  njimi,  po  desnem  smernem  vozišču  in naj ne prehitevajo,  saj  vozniki,  ki  vozijo v nasprotno smer, za vožnjo pogosto uporabljajo  prehitevalni  pas. Tisti, ki je na avtocesto v nasprotni smeri zapeljal  po  pomoti, je namreč prepričan, da vozi pravilno in bo za vožnjo praviloma uporabljal prehitevalni pas," svetujejo na PU Kranj.

Če je možno, se umaknite na najbližje počivališče ali pa zapustite avtocesto ter obvestite policijo. Pomembno je tudi, da spremljate  signalizacijo pred in  v  predorih  ter  na  portalih ter navodila policistov in upravljaca avtocest.

Čim prej se ustavite

Če pa se vam zgodi, da sami zapeljete na nasprotno smerno vozišče avtoceste, vozilo ustavite - po možnosti izven vozišča in tako, da  ne  ogrožate  sebe  in  drugih  prometnih udeležencev. Obvestite policijo, ki bo poskrbela za ustrezno varovanje vozila in kraja na avtocesti.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:54 01.julij 2013.

    A lahko postavim polcajem eno zlo enostavno UPRAŠANJE. Za koji kurac imate helikopterje ?