Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Vozil v napačno smer

Slovenija 28.11.10, napacna smer, prepoved, znak, tabla, opozorilo, Slovenija, B Žurnal24 main
Neznani voznik je v četrtek na gorenjski avtocesti vozil v napačno smer. Policija še zbira obvestila.

Kranjski prometni policisti so bili včeraj okoli 15.15 obveščeni, da se po prehitevalnem pasu avtoceste pri Šenčurju  v  napačno smer pelje osebni avtomobil in še, da se je neznani voznik z avtomobilom potem obrnil in se z avtoceste izključil na izvozu Kranj vzhodu oziroma pri Šenčurju.

Policisti o vozniku še zbirajo obvestila, prosijo pa vse, ki so opazili njegovo nevarno vožnjo, naj to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Posledice so lahko hude

Vožnja po nepravilni strani avtoceste se zaradi velikih hitrosti in napak voznikov lahko konča s hudimi posledicami. Nevarnost vozniki sicer največkrat res povzročijo nenamerno in z opustitvijo dolžnih ravnanj v prometu ali pa zaradi slabše psihofizične sposobnosti za vožnjo, vendar je takšno početje, ne glede na vzrok, izjemno nevarno.

Če hote ali nehote zapeljete v nasprotno smer na avtocesto, takoj ko ugotovite, da vozite v napačno smer, vozilo ustavite, po možnosti zunaj vozišča, tako da ne ogrožate sebe ali drugih udeležencev. Takoj obvestite policijo ali vzdrževalca avtoceste, ki bo poskrbel za ustrezno zavarovanje vozila in kraja.

Zmanjšajte hitrost in vključite vse štiri

Preostali vozniki, takoj ko ste obveščeni oziroma ko vidite, da po avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, zmanjšajte hitrost in vključite vse štiri smernike. Vozite posebno previdno, na
varni razdalji do vozila pred vami, po desnem smernem vozišču in ne prehitevajte, saj vozniki, ki vozijo v nasprotno smer, za vožnjo pogosto uporabljajo prehitevalni pas. Tisti, ki je na avtocesto v nasprotni smeri zapeljal po pomoti, je namreč prepričan, da vozi pravilno in bo za vožnjo praviloma uporabljal ravno prehitevalni pas.

Če je mogoče, se umaknite na najbližje počivališče ali zapustite avtocesto. O voznikih, ki vozijo v nasprotno smer, takoj obvestite policijo na številko 113.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.