Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Vozilo poletelo v žensko

policija Anže Petkovšek
Vozilo zaradi neprilagojene hitrosti poletelo čez cesto in trčilo v 36-letnico.

"Včeraj okrog osme ure zvečer se je v okolici Slovenske Bistrice zgodila prometna nesreča. 21-letnik med vožnjo iz smeri Črešnjevca proti Slovenski Bistrici ni prilagodil hitrosti vožnje poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, zato je v izteku levega preglednega ovinka zapeljal desno na bankino in na travnato brežino," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Po več kot 45 metrih je vozilo v križišču z dovozno cesto dvignilo in poletelo je čez cesto. Nato je trčilo v stoječi osebni avtomobil Renault Modus in pristalo na vozišču dovozne ceste. Ob pristanku je s sprednjim delom trčilo v 36-letnico iz okolice Frama, ki je stala ob desni strani avta.

Žensko odbilo 12 metrov stran

Zaradi sunkovitega trka je žensko odbilo 12 metrov stran v manjši grm. Fiat je po trčenju večkrat obrnilo, nato je obstal na kolesih na travniku.

Šestintridesetletna ženska je zaradi hudih poškodb umrla. Povzročitelj nesreče pa je s svojega vozila snel registrske tablice in zapustil kraj prometne nesreče. Kmalu zatem so ga policisti izsledili v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica in mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal 0,7 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči bodo zoper njega 21-letnika podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu, so še sporočili s Policisjke uprave Maribor.

Komentarjev 2
  • puksicd 14:46 22.november 2011.

    Pa kaj je s tem človekom?

  • Katja-Genion 12:22 22.november 2011.

    Ni mi jasno. Kako lahko sploh pomisliš ob tako hudi prometni nesreči, da snameš registrske. Verjetnost, da je povzročitelj poklical rešilca pa je po mojem mnenju tudi zelooo majhna.Kaj se vse pri nas dogaja?!?