Slovenija > Črna kronika
3796 ogledov

"Gre za absurdno vrednost alkohola"

Nesreča PGD Bistrica pri Tržiču
Na intervenciji sodelovalo 17 gasilcev.

Včeraj je ob 21.21 v ulici Virje v Tržiču prišlo do prometne nesreče, v kateri se je osebno vozilo prevrnilo in obstalo na strehi. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in GARS Kranj so kraj nesreče zavarovali, vozilo stabilizirali, iz vozila rešili ukleščeno osebo ter nudili pomoč reševalcem NMP Tržič pri prenosu in oskrbi poškodovane osebe. Na intervenciji je sodelovalo 17 gasilcev.

Dvignili in postavili so vozilo nazaj na kolesa, odklopili akumulator ter policiji nudili razsvetljavo kraja dogodka.

Kot so kasneje sporočili tržiški policisti, so včeraj zvečer obravnavali nesrečo voznika z 1,30 mg/l alkohola. "Okoliščine kažejo, da je nesrečo povzročil zaradi kombinacije alkohola in prehitre vožnje. Vozniškega dovoljenja nima. Z avtomobilom se je prevrnil na streho. Potnico so z vozila s tehničnim posegom rešili gasilci," so pojasnili. Za voznika je bil odrejen še strokovni pregled, postopek proti njemu še poteka.

"Gre za absurdno vrednost alkohola in na drugi strani tudi za nerazumno dejanje potnika, da se sploh želi peljati s takim voznikom. Ogrožena sta oba, običajno potnik celo bolj kot sam voznik. Izkušnje namreč kažejo, da so pri nesrečah posledice za voznika pod vplivom alkohola velikokrat blažje, za potnika pa težje. Ne pristanite na tako vožnjo, pijani pa si tudi zagotovite drug prevoz," so pozvali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 10:12 04.oktober 2021.

    tale komentar policije je pa za nobelovo nagrado... pijana oseba jo ponavadi manj skupi, kot trezna... dragi moji sodržavljani.. zdej veste , za volan samo total zadeti. mate večje možnosti da preživite.. pa ne boste verjeli .. to je res... ...prikaži več ker je pijan člocek bolj mehak . sam do zdej ni to noben upal na glas povedat, zdej samo še čakam da uradna stroka to potrdi. potem pa kdor je trezen tega štrafat, bodo policaji vsakemu treznemu takoj dali en pir pa vejico.