Slovenija > Črna kronika
167 ogledov

Voznica do smrti zbila otroka na kolesu

Nesreča kolesarja Shutterstock
Zaradi nesreče je bila cesta za ves promet zaprta skoraj štiri ure.

Okoli pol četrte ure popoldan je v Cerknici prišlo do prometne nesreče.Kot so zapisali na speltni strani Uprave za zaščito in reševanje RS je v nesreči ena oseba izgubila življenje.

Za pojasnila smo prosili tudi na ljubljanski policijski upravi, kjer so dodali, da je bilo v nesreči udeleženo osebno vozilo in kolesar otrok, ki je podlegel poškodbam.

"Po do sedaj zbranih  obvestilih in opravljenem ogledu kraja nesreče je ugotovljeno, da je 45-letna voznica z osebnim vozilom znamke Fiat Punto vozila po lokalni cesti iz smeri Dolnjega jezera proti Cerknici, ko je z njene desne strani (iz smeri naselja Sinja Gorica)  iz neprednostne makadamske ceste pripeljal kolesar," nesrečo pojasnjujejo na policiji. 

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilka.
Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra je cesta Cerknica - Dolenje Jezero ponovno odprta. Za ves promet je bila zaprta skoraj do 20. ure.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 12:00 05.junij 2013.

    Če bi vozila ob sredinski črti , bi bilo ob desni strani dovolj prostora za kolesarja. Ker pa jih v kmečkih AŠ učijo voziti bolj po robu kot sredini , da držanja ob črti ne omenjam , se pa dogajajo ...prikaži več takšne nesreče z kolesarji in pešci in se bodo tudi vnaprej. Razumem ko kamion udari pešca in kolesarja , ne razumem pa na kakšen način lahko tale Topolinček od Puntota zasede celo cestišče , tudi namišljen del robu , kjer hodijo ali se vozijo kolesarji.

  • evelina 21:34 04.junij 2013.

    meni se je danes zgodila popolnoma enaka situacija - tudi sama sem podobnih let kot nesrečna voznica. Na cesto pa mi je z neprednostne ceste v popolnoma nepreglednem križišču pripeljal mlad kolesar. On je dejansko pridivjal čez cesto, ne da ...prikaži več bi se prepričal če je cesta prosta. Njegova prijatelja pa sta počakala in se nasmihala. Jaz sem se samo lahko zahvalila Bogu, da sem peljala zelo počasi in da se ni nič zgodilo (pa še svoje otroke sem imela v avtu). Pri tem fantu pa je res šlo za objestnost in se žal ni zavedal koliko hudega bi lahko povzročil.

  • asmas 19:58 04.junij 2013.

    a si bil zdraven,? vidim da poznaš zadevoraje molči