Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Voznica podlegla poškodbam

Voznica, ki je bila udeležena v prometni nesreči, ki se je 23. decembra zgodila v Mariboru, je podlegla poškodbo.

Dne 23. 12. 2013, okoli 10.50 je 57-letna državljanka Slovenije vozila osebni avtomobil s parkirnega prostora podjetja v Mariboru v smeri Tržaške ceste. Ko je pripeljala po izvozu od podjetja A-MB do Tržaške ceste, kjer sta postavljena prometna znaka "stop" in "obvezna smer desno", se je pričela vključevati v promet, na prednostno Tržaško cesto, v levo v smeri proti Cesti Proletarskih brigad. S tem je zaprla pot 42-letnemu vozniku avtobusa, ki je v tem trenutku vozil pravilno, z njene leve, po levem prometnem pasu Tržaške ceste, naravnost v smeri proti Bohovi.

Voznik avtobusa je kljub močnemu zaviranju, s sprednjim desnim delom avtobusa trčil v levo bočno stran osebnega avtomobila. Osebni avtomobil je po trčenju odbilo v levo, kjer je bočno drsel preko nasprotnega smernega vozišča Tržaške ceste in obstal izven vozišča ob levem robu. Po trčenju je voznico vrglo iz vozila, zaradi česar je obležala ob zadnjem levem kolesu pod vozilom.

Voznik avtobusa je na kraju prometne nesreče opravil alkotest, ki je bil negativen (0,00 mg/l). V nesreči je nastala premoženjska škoda, ki znaša okoli 8000 evrov.

Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v UKC Maribor na zdravljenje. Danes, nekaj po 9. uri, je bila policija obveščena, da je voznica za posledicami prometne nesreče umrla v UKC Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.