Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Voznica trčila v kravo

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Včeraj popoldne je voznica osebnega avtomobila trčila v kravo. Slednja je poginila na kraju nesreče, voznica pa je huje poškodovana.

Ko je na cesti med Kobaridom in Tolminom voznica osebnega avtomobila pripeljala do desnega blagega ovinka, se je na njenem voznem pasu znašla krava. S sprednjim delom vozila je voznica trčila v kravo, ki jo je odbilo kar nekaj metrov naprej, kjer je poginila.

Voznica je po trčenju zapeljala desno na pašnik. V prometni nesreči je utrpela hude telesne poškodbe, njena sopotnika pa lažje. Vsi trije so bili z reševalnim vozilom odpeljani v šempetrsko bolnišnico.

Zakon o varnosti cestnega prometa določa, da so domače živali (psi, mačke, drobnica in večje živali), ki lahko ogrozijo varnost cestnega prometa, na cestah, namenjenih prometu motornih vozil, le v spremstvu osebe, ki jih varno vodi. Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek tisti, ki ravna v nasprotju s to določbo.

Pozno popoldne se je prometna nesreča pripetila še v Tolminu, kjer je voznik spregledal peško, ki je prečkala prehod za pešce. Huje poškodovano peško so morali odpeljati v bolnišnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.