Slovenija > Črna kronika
2424 ogledov

Voznica v pešca, tovornjakar pa v policiste in darsovce

DARS avtocesta nesreča gneča Saša Despot
Petkova dvojna nesreča na pomurski avtocesti bi se zaradi nepozornosti, hitrosti in alkohola končala še precej huje.

Na pomurski avtocesti zunaj naselja Lenart so bile v petek dopoldne v dveh prometnih nesrečah poškodovane štiri osebe, k sreči lažje. Po podatkih policije je najprej voznica osebnega vozila trčila v pešca, ko je ta želel zavarovati kraj okvare vozila. V času obravnave te nesreče pa je v vozilo z usmerjevalno tablo trčil voznik tovornega vozila.

Kot so danes sporočili z mariborske policijske uprave, so 32-letni voznici, ki je trčila v pešca, zaradi neprimerne hitrosti izdali plačilni nalog.

Zoper 60-letnega voznika tovornega vozila mariborskih registrskih označb, ki je v času, ko je potekalo zavarovanje kraja prve nesreče in obravnava te nesreče, trčil v vozilo z usmerjevalno tablo in odpeljal naprej, pa sledi obdolžilni predlog. Kot so ugotovili policisti, je vozil pod vplivom alkohola - imel je 0,33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, prekoračil pa je tudi dovoljeni čas trajanja vožnje.

V drugem trčenju so bili poškodovani policist in dva delavca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.