Slovenija > Črna kronika
7373 ogledov

Voznico začetnico ujeli, ko je divjala

Avtocestna policija radar merilnik merjenje hitrosti varnostna razdalja Anže Petkovšek
Na območju PU Koper so policisti ujeli več prehitrih voznikov. Med njimi tudi voznico začetnico, ki je krepko presegla omejitev.

Policisti PU Koper so v ponedeljek poostreno nadzirali hitrost in prisotnost alkohola med vozniki. Odkrili so veliko kršitev. "Opozarjamo, da bomo s tovrstnimi nadzori redno nadaljevali, saj je cilj izločiti nevarne voznike s cest in s tem povečati varnost na vseh cestnih relacijah," poudarjajo. 

Že zjutraj so na avtocesti na Golem vrhu, kjer je omejitev hitrosti 100 km/h, ustavili 18-letno voznico osebnega avtomobila. Voznica začetnica je na omenjenem odseku vozila kar 176 km/h. Zoper njo so podali obdolžilni predlog. 

Ob 13. uri je pri Vipavskem križu voznik osebnega avtomobila srbskih registrskih številk pri omejitvi 110 km/h peljal 163 km/h. Izsledili so ga policisti na območju PU Ljubljana. 

Ob 16. uri so 52-letnemu vozniku osebnega avtomobila pri Senožečah izmerili hitrost vožnje 184 km/h (omejitev 130 km/h). Policisti so vozniku izdali globo.  

Ob 17. uri so pri Senožečah pri omejitvi 130 km/h 65-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 175 km/h. Tudi njemu je bila izdana globa. 

Zvečer so na območju PP Postojna ustavili 39-letno voznico osebnega avtomobila, pri kateri je hitri test za droge pokazal prisotnost opiatov. Strokovni pregled je odklonila, zoper njo sledi obdolžilni predlog. 

Ob 20.20 je pri Senožečah 36-letni voznik osebnega avtomobila peljal 189 km/h. Opravili so tudi oreizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,52 mg/l. Izdali so mu plačilni nalog za obe kršitvi. 

Ob 21.20 je pri Senožečah 49-letni državljan Albanije z osebnim avtomobilom peljal 193 km/h. Izdali so mu plačilni nalog. 

Policista Postaje prometne policije Koper sta ob 22.30 na avtocesti, pri počivališču Risnik, zaustavila voznika osebnega avtomobila, ki je imel nameščene preizkusne tablice. Voznik je vozil s hitrostjo 251 km/h, na odseku, kjer je omejitev 130 km/h. Policisti so mu izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov, dobil pa je tudi 9 kazenskih točk.  

Ob polnoči je 43-letnik z osebnim avtomobilom peljal po avtocesti 175 km/h. Ustavljen je bil na počivališču Studenec. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,0 mg/l. Med postopkom je policistom izročil vrečko posušenih rastlinskih delcev (2g), zato mu je bil odrejen hitri test, ki ga je odklonil. Prav tako je odklonil tudi odrejen strokovni pregled. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledita hitri postopek in obdolžilni predlog. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 09:35 04.oktober 2023.

    Zakaj kljukec za 251km/h ni izgubil izpita oz. dobil 18 KT . Me zanima , če bi ga izgubil , da je vozil 300 km/h. Saj pri teh hitrostih 50 več sploh ni pomembno !