Slovenija > Črna kronika
2308 ogledov

Voznik avtubusa prevozil rdečo in zbil kolesarja, policija prosi za pomoč

Rdeča luč na semaforju
Kdo je neznani kolesar?

V križišču Ptujske in hitre ceste H2 v Mariboru se je včeraj 14.50 zgodila prometna nesreča, v kateri kolesar utrpel hude telesne poškodbe. 

Rdeče luči ni upošteval

54-letni voznik avtobusa je peljal iz smeri Tržaške ceste v smeri proti hitri cesti. Ko je pripeljal po desnem prometnem pasu Ptujske ceste v bližino križišča s hitro cesto H2, se je na semaforju za njegovo smer vožnje prižgala rdeča luč.

Kolesar v nepravo smer

Voznik avtobusa rdeče luči ni upošteval in na semaforju z avtobusom pred križiščem ni ustavil. V križišče je zapeljal naravnost v  v trenutku, ko je z njegove desne strani, pri zeleni luči na semaforju za pešce, nepravilno na zaznamovani prehod za pešce zapeljal neznani kolesar.

Kolesar huje poškodovan

Voznik avtobusa je, da bi preprečil trčenje s kolesarjem sunkovito zaviral in se umikal v levo, pri tem pa s sprednjim desnim delom avtobusa trčil v levo bočno stran kolesa in kolesarja. Kolo in kolesarja jeodbilo v desno, kjer sta obležala ob desni strani desnega prometnega pasu. Kolesar se je huje telesno poškodoval, zaradi česar je bil z reševalnim vozilom prepeljan v UKC Maribor.

Kdo je neznani kolesar?

Policija morebitne priče prosi, da zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pridejo na PPP Maribor, Ptujska cesta 117, ali pokličejo 02 450 20 30 oziroma 113.

Komentarjev 6
  • pikijakob 15:36 21.april 2018.

    Avtobus je prevozil rdečo in zbil kolesarja, ki je prečkal prehod za pešce pri svoji zeleni luči. Saj je jasno vse skup.

  • janez60 13:53 21.april 2018.

    Slovenska specialiteta je vožnja kolesarjev poprehodih za pešce, če kje možno pa še z nepravilne smeri.

  • Lavdan 12:41 21.april 2018.

    Napišete da je avtobus prevozil rdečo luč in kaj je še treba razjasniti.