Slovenija > Črna kronika
7295 ogledov

Potnik in otrok padla iz avtomobila

Nesreča Lipce, voznik in potnik padla iz avtomobila PU Kranj
Do nesreče je prišlo okoli treh ponoči.

"Okoli 3. ure ponoči je voznik z osebnim avtomobilom na območju Lipc zapeljal v obvestilno tablo in povzročil prometno nesrečo. Zaradi posledic trčenja ter neuporabe varnostnega pasu pri odrasli osebi in zadrževalnega sistema pri mlajšem otroku, sta oba udeleženca padla iz tega vozila in se po prvih podatkih policije lažje poškodovala. Voznik, gre za tujca, v nesreči ni bil poškodovan in je zaradi povzročitve prometne nesreče obravnavan v prekrškovnem postopku," so sporočili s kranjske policijske uprave. 

Policisti opozarjajo, da bi se lahko končalo bistveno huje. "Opozarjamo na obvezno uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov. Oboji pri pravilni uporabi rešujejo življenja v primeru nesreč in so zelo učinkoviti pri preprečevanju telesnih poškodb v nesrečah, v kombinaciji z ostalimi elementi varnosti pa zagotavljajo najvišjo raven zaščite voznika in potnikov. Varnostni pas bistveno blaži predvsem posledice pri direktnih trkih in pri prevrnitvah ali pri kotaljenju vozil. Za poškodbe nepripetega udeleženca, sploh otroka, pa je dovolj že trk pri zelo nizki hitrosti. Uporaba varnostnega pasu je obvezna," opozarjajo. 

Ubije te lahko tudi kovček

"Tveganje za udeležence v tej nesreči bi lahko predstavljala tudi prtljaga, ki je bila nameščena v prtljažniku. V kolikor pride do prometne nesreče ali nenadnega zaviranja lahko namreč v primeru nepravilno nameščene oziroma nepritrjene prtljage kosi poletijo po avtomobilu in resno poškodujejo udeležence v vozilu. Zato naj bo pravilno naložena in pritrjena, da se to tveganje prepreči," so ob tej nesreči spomnili policisti. 

Razlogi za nesreče, kot je bila na avtocesti, so povezani tudi z zaspanostjo za volanom in podcenjevanjem te nevarnosti. Zato se takrat ustavite na varnem mestu, počijte in šele nato nadaljujte z vožnjo, še svetujejo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.